gratis verzending vanaf €30

snelle verzending

Australisch ontwerp

Multi-award winnaar

Love to dream baby slaapt niet reden

Baby slaapt niet? Dit zou de reden kunnen zijn

Baby slaapt niet? Dit zou de reden kunnen zijn


Tegenwoordig worden ouders geconfronteerd met een overweldigende hoeveelheid informatie als het gaat om babyslaap. Baby slaapt niet is een veel voorkomende zin. En veel ervan is tegenstrijdig en simpelweg onjuist. Van goedbedoelende familieleden en vrienden die advies geven tot internet, boeken, forums en meer, het kan verwarrend en overweldigend zijn. Het is echt geen wonder dat ouders niet zeker weten wat ze moeten doen om de slaapproblemen van hun baby op te lossen.


Als je gewoon niet slaapt en je worstelt, kan dit de reden zijn waarom:

  • Onderschat hoeveel slaap uw baby nodig heeft – Baby’s hebben veel slaap nodig. Elke 24 uur hebben ze in totaal een bepaald aantal uren nodig. En als ze dat niet krijgen, ontstaat er een “slaapschuld”. Veel ouders zijn bang dat hun baby niet leert als ze de hele tijd slapen. Maar hier is het punt: baby’s hebben de rest van hun leven te leren.
  • Vergeten de basisprincipes te bekijken – Het is gemakkelijk om de basisprincipes over het hoofd te zien. En overhaaste conclusies te trekken wanneer uw baby huilt en niet slaapt. Het is vooral moeilijk als u zelf te weinig slaap hebt en ook niet helder denkt. Bij een gezonde baby zullen er fundamentele redenen zijn waarom uw baby ongelukkig is, bijvoorbeeld koud of hongerig. Als je de basis over het hoofd ziet en problemen probeert aan te pakken die niet eens problemen zijn, is de kans groot dat je nog steeds een onrustige baby hebt die niet zal slapen.
  • Negeer de tekenen van vermoeidheid van uw baby – Baby’s zullen altijd tekenen van vermoeidheid vertonen. En dit is uw signaal om ze in slaap te krijgen. Symptomen van vermoeidheid kunnen onder meer zijn: wrijven in de ogen en gapen. Als je je baby oververmoeid (of te moe) neerlegt, zullen ze meer moeite hebben om in slaap te vallen, en in slaap te blijven. In tegenstelling tot wanneer je reageert en ze naar beneden haalt als ze lekker moe zijn.
Ingrijpen of niet ?
  • Elke keer dat uw baby huilt, grijpt u in. – Baby’s huilen en niet al het huilen betekent dat uw baby u nodig heeft. ​ Soms huilt uw baby simpelweg omdat hij uitgeput is, en hij probeert te ontspannen en in slaap te vallen. Haast u niet direct naar uw baby toe als hij huilt tijdens het slapengaan. Geef ze de tijd en ruimte om er zelf te komen. Maar ga natuurlijk naar binnen en bied wat praktische ondersteuning als je denkt dat je kleintje het nodig heeft. Je zult versteld staan ​​hoe slim je baby is om zichzelf te settelen, als hij de kans krijgt om dat te doen.
  • Meerdere bezinkingsmethoden gebruiken – Hoewel er momenten kunnen zijn dat uw baby niet tot rust komt en u hem op verschillende manieren moet kalmeren, kan uw baby, als u altijd meerdere verschillende bezinkingsmethoden gebruikt, worstelen met de inconsistentie en het gebrek aan routine en ze kunnen moeite hebben om gelukkig in slaap te vallen.
  • Veranderingen aanbrengen maar ze geen tijd geven – Het doorbreken van gewoonten kost tijd, vooral als ze al weken en zelfs maanden aan de gang zijn. Uw baby heeft tijd nodig om zich aan te passen en ze hebben dag in, dag uit duidelijke, consistente berichten nodig. Als je de hele tijd hakt en verschoont, zal je baby zich verward, overweldigd en erg onrustig voelen.
Conclusie

Alle gezonde baby’s kunnen goed slapen. Als echter aan hun basisbehoeften – gevoed, warm, schoon, droog, comfortabel, geliefd en slapen – niet wordt voldaan en de dingen niet correct voor hen zijn ingesteld, zullen ze het moeilijk hebben.

Door het simpel te houden, consistent te blijven en als team samen te werken met je baby, kun je er zeker van zijn dat je de juiste beslissingen neemt als het erom gaat je kleintje dag en nacht goed te laten slapen. En als de baby slaapt, slaap jij ook.

Voor het optimale slaapcomfort en slaaptijd adviseren wij de Love to dream™  inbakerslaapzak.  

Wij geven regelmatig nuttige tips en tricks en aanbiedingen op onze Social Media kanalen.
Volgt u ons al ?   Facebook: LoveToDreamNL en Instagram: lovetodreamnl 

De waardering van lovetodream.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 81 reviews.