gratis verzending vanaf €30

snelle verzending

Australisch ontwerp

Multi-award winnaar

zwangerschap covid-19

Navigeren door zwangerschap en geboorte tijdens COVID-19

Navigeren door zwangerschap en geboorte tijdens COVID-19


Als je je niet kon voorstellen dat je zwanger zou zijn en een prachtige nieuwe bub op de wereld zou zetten tijdens een wereldwijde pandemie, dan ben je niet de enige. De wereld is nu een andere plek, maar wees gerust; je kunt nog steeds een mooie bevalling krijgen! Het is oké om boos te zijn over het niet hebben van degene van wie je hebt gedroomd. maar als je eenmaal je geboorteruimte binnengaat, gaat het allemaal om jou en je baby. Je kunt de buitenwereld vergeten en je op jezelf concentreren, want binnenkort zal je kleintje de aardekant zijn en veilig in je armen. De beste manier om sommige van die uitdagende emoties te verlichten, is door zo goed mogelijk geïnformeerd te zijn over zwangerschap en bevalling onder deze beperkingen. We werken samen met de experts van Tiny Hearts Education om u te helpen bij het navigeren door deze moeilijke tijden door u voor te bereiden op hoe uw zwangerschap en bevalling eruit kunnen zien tijdens COVID-19


Verandering

Een opvallende verandering zijn uw prenatale (tijdens zwangerschap) afspraken en echo’s. Hoewel je nog steeds regelmatig inhaalbewegingen zult hebben, kunnen sommige hiervan via telefoon of videogesprek zijn. Als u afspraken in het ziekenhuis bijwoont, staat u er alleen voor. U moet een gezichtsmasker dragen en bij binnenkomst worden gescreend – meestal in de vorm van een vragenlijst en temperatuurcontrole. Bij de meeste ziekenhuizen moet uw begeleider u afzetten en in de auto blijven (u kunt ook zelf rijden). U kunt nog steeds ondersteunende mensen opnemen door ze tijdens de afspraak op de spreker of face-time te hebben!

Beperkingen

Deze beperkingen zijn hetzelfde voor echo’s, afhankelijk van het beleid van waar u uw echografie laat uitvoeren. Vraag uw verloskundige om enkele foto’s van bub, vraag om een ​​video-opname van bub die op het scherm beweegt of face-time tijdens de scan, indien mogelijk, om uw co-piloot op te nemen. Echo’s zijn een opwindend onderdeel van een zwangerschap, en mijn hart breekt dat dit moment van jou en je partner is weggenomen – vooral die mama’s die geen goed nieuws ontvangen.

Als al die verandering niet genoeg is, is het mogelijk dat uw prenatale bevallingsklassen in het ziekenhuis ook zijn geannuleerd. Hoewel dit moeilijk kan zijn, biedt Tiny Hearts  online geboorteklassen om u te helpen. Omdat je geïnformeerd moet worden, mama. Kennis is macht.

 

zwangerschap covid-19
Oprichter van Tiny Hearts, Nikki, bereidt zich voor op een online les

Ziekenhuis

Als je naar het ziekenhuis gaat om je bub te laten bevallen, ondergaan jij en je copiloot allebei een COVID-19-screening. De meeste ziekenhuizen hebben huidige beperkingen om slechts één ondersteunende persoon mee te nemen, maar dit kan variëren afhankelijk van uw ziekenhuisbeleid. Tijdens de bevalling hoeft u geen masker te dragen, maar wanneer u door het ziekenhuis loopt, zullen zowel u als uw ondersteuner dat wel doen. Uw bevallingsteam zal ook persoonlijke beschermingsmiddelen dragen, zoals handschoenen en een masker. Het kan intimiderend zijn, maar het gaat erom het risico te minimaliseren, zelfs als u geen coronavirus heeft.

Bevalling

Laten we het nu hebben over het daadwerkelijk brengen van die kostbare bub aan de aarde. Uw bevalling, of het nu gaat om een ​​bevalling of een keizersnede, moet grotendeels hetzelfde blijven, inclusief actief bewegen tijdens de bevalling en epidurale aanvallen. Tijdens het hoogtepunt van COVID adviseerde het Royal College of Obstetrics and Gynecology (RANZCOG) gezondheidsdiensten om het gebruik van onderdompeling in water tijdens de bevalling en de bevalling stop te zetten, omdat de beschermende uitrusting van uw bevallingsteam nat wordt, deze niet langer effectief is.

Positief

Als u COVID-19 heeft, mag u tijdens de bevalling nog steeds lachgas (lachgas) gebruiken, afhankelijk van het lokale ziekenhuisbeleid, zolang uw bevallingsteam over de juiste beschermingsmiddelen beschikt. Mama’s die het virus niet hebben, u kunt tijdens de bevalling nog steeds lachgas gebruiken.

Als bub wordt geboren, kun je huid-op-huid doen, zolang de bub goed is na de geboorte. Het is ook een geweldige kans voor co-piloten om huid-op-huid te doen zodra mama klaar is om op te staan ​​na de geboorte. Je zult nog steeds alle gebruikelijke dingen doen – de navelstreng doorknippen, borstvoeding geven (of flesvoeding voor onze flesvoeding gevende mama’s), veel foto’s maken. En ook je bub aankleden en tijd doorbrengen met je nieuwe kleine persoon. Afhankelijk van het beleid van uw ziekenhuis, zou uw co-piloot de rest van de dag bij u moeten kunnen blijven. Neem deze tijd om een ​​nieuwe kleine familie te worden!

zwangerschap covid-19

Huid-op-huid

Huid-op-huid contact is een geweldige manier om een ​​band met bub te krijgen

Als u een bevalling met een laag risico heeft gehad, zijn u en bub in orde, en u voelt zich zelfverzekerd bij het voeden, dan krijgt u misschien zes uur ontslag aangeboden, wat betekent dat u zes uur na de geboorte naar huis kunt. Een alternatief kan zijn dat jij en je bub overgeplaatst naar de postnatale (na de geboorte) afdeling. Als je een gedeelde kamer hebt, kan het zijn dat je partner moet vertrekken vanwege sociale afstand en ziekenhuisbeleid.

Iedereen vindt het heerlijk om een ​​nieuwe baby te ontmoeten. In dit huidige klimaat kunnen beperkingen dat moeilijk maken. Sommige ziekenhuizen hebben de polis dat alleen uw bevallingspartner langs mag komen. Helaas betekent dit dat de broers en zussen, grootouders, vrienden en andere dierbaren van bub moeten wachten tot je bub mee naar huis neemt. Wanneer uw bevallingspartner op bezoek komt, hebben sommige ziekenhuizen momenteel een bezoektijdlimiet van 2 uur per dag. Ja, het is moeilijk. Ja, het is hartverscheurend. Maar gebruik die tijd zo goed mogelijk om herinneringen te maken en om die zoete pasgeboren momenten te delen.

Tips

Hier zijn enkele tips om uw tijd met uw ondersteuningsmedewerker te maximaliseren:

  • Tijd het bezoek zodat uw co-piloot een rol kan spelen in die speciale ‘primeurs’ zoals het eerste bad
  • Weeg de bub terwijl uw ondersteunende persoon er is
  • Maak foto’s, video-opnamen en stemopnames van de kleine en de zoete geluiden die ze maken om te delen met dierbaren
  • Vraag je ondersteuner om de kleren van de bub te kiezen, de kleintje te voeden (als hij flesvoeding geeft) en samen luiers te verschonen om ze te helpen zich betrokken te voelen
  • Vraag uw ondersteuningsmedewerker om huid-op-huid met bub te doen. Maak van deze gelegenheid gebruik om te douchen, eten, aankleden of een dutje te doen
  • Praat over wat bub heeft gedaan. Gesprekken over hoeveel poes bub heeft gedaan, lijken misschien raar, maar het gaat om uw ondersteuningsmedewerker
  • Focus op hechting. Onderzoek leert ons dat bij binding belangrijke chemicaliën in de hersenen van de bubs vrijkomen die helpen bij de groei en ontwikkeling van de hersenen, en het bouwt een veilige hechting op.
  • Knuffel als gezin. Je krijgt deze tijd nooit terug, en god, het gaat zo snel voorbij
Covid text overzicht oudersPostnataal

Postnataal is er momenteel geen bewijs dat suggereert dat moedermelk het coronavirus draagt. Het  ministerie van Volksgezondheid raadt aan om uw handen te wassen. Voor en na het aanraken van de bub, een gezichtsmasker te dragen. Regelmatig contactoppervlakken te reinigen en u te laten testen als u zich onwel voelt. Als je toch ziek wordt, geef je er misschien de voorkeur aan om te kolven. En iemand anders bub te laten voeren. Als dat het geval is, zorg er dan voor dat u uw handen voor en na het afkolven reinigt en dat u gesteriliseerde afkolfapparatuur gebruikt.

 

Geschreven door Jade | Tiny Hearts Education

Jade is een vroedvrouw, moeder van drie en docent met Tiny Hearts Education. Door haar werk in de kraamafdeling en in Tiny Hearts. Is ze gepassioneerd over het opleiden en empoweren van vrouwen en hun families. Over alles wat te maken heeft met zwangerschap, geboorte en ouderschap in de vroege dagen.

De waardering van lovetodream.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 81 reviews.